Also take a look at our:

Atopisch eczeem

Wat is atopisch eczeem?

Atopisch eczeem, ook wel constitutioneel eczeem genoemd, is een ontstekingsaandoening van de huid die gepaard gaat met jeuk, droogte en roodheid. Het kan ook resulteren in een gebarsten huid en plekken waar wondvocht uitkomt. Deze symptomen vlammen vaak periodiek op en verbeteren dan na een tijdje weer. Eczeem kan o.a. veroorzaakt worden door afwijkingen in de huidbarrière, ontregeling van het immuunsysteem, genetische factoren en blootstelling aan milieuvervuiling.

Welke geneeskrachtige stoffen bij eczeem

Naast probiotica zijn er ook andere supplementen verkrijgbaar die ondersteuning kunnen bieden bij de vermindering van eczeem. (link zetten naar de nano pagina’s)

  • Nano zilver kan helpen om de balans in de darmen te herstellen door ziekteverwekkers in de darmen af te doden. Het is één van ’s werelds oudste natuurlijke antibiotica en kan ingezet worden bij alle bacteriële, virale en schimmelinfecties, bij (brand)wonden, huidaandoeningen en als desinfectiemiddel. Een breed inzetbaar middel dus, dat je standaard in huis wilt hebben.

  • Visolie (omega 3) kan gunstige effecten hebben bij eczeem. Het omega 6- vetzuur GLA werkt ontstekingsremmend op de huid en slijmvliezen. Beiden kunnen als supplement ingenomen worden, soms zijn beide stoffen zelfs gecombineerd in één product. Kies voor een product met een hoge dosering EPA.

  • Vitamine E is een krachtige antioxidant die de schade van vrije radicalen in de huid bij een ontsteking herstelt. Voor de uitwendige verzorging is het belangrijk dat gekozen wordt voor een product dat zo min mogelijk allergenen bevat, maar bestaat uit natuurlijke bestanddelen die de huid voeden.

Geneeskrachtige stoffen en dosering

Nutriënt
Dosering (bij voorkeur in overleg met een deskundige)
Nano zilver
Naar behoefte, richtlijn 30 ml per dag. Voor meer info over doseringen, zie Nano Zilver – Nano Mineralen . Spray het nano zilver ook minstens 2 keer per dag op de aangedane plek. De combinatie van inwendig en uitwendig gebruik versnelt de genezing
Omega 3 en 6 vetzuren (EPA en GLA)
Zoals vermeld op de verpakking
Probiotica
Zoals vermeld op de verpakking
Vitamine E
Zoals vermeld op de verpakking

Welke voeding en probiotica bij eczeem

Voor een gezonde huid is het van belang dat er voldoende goede bacteriën in de darmen leven. Dit kan door het eten van probioticarijke voeding en dranken, zoals de gefermenteerde producten kombucha, kefir, kimchi, zuurkool, yoghurt en karnemelk.

Bij klachten kun je het beste beginnen met een supplement op basis van probiotische stammen, dan krijg je meteen een bom aan goede bacteriën binnen. Zo wordt de darmbarrière en de huidbarrière versterkt. Door al op jonge leeftijd te starten met probiotica wordt de kans op klachten op latere leeftijd verkleind.

In families waar aandoeningen als eczeem en astma voorkomen, is het zelfs zinvol om in de laatste 3 maanden van de zwangerschap al met probiotica te beginnen.

Blijf altijd op de hoogte! Schrijf je
in voor de nieuwsbrief!

Relevante links

Nano Zilver

Nano Magnesium