Also take a look at our:

Epstein Barr

Wat is Epstein Barr?

Epstein barr (EBV) is een virus dat de ziekte van Pfeiffer kan veroorzaken en mogelijk ten grondslag ligt aan vele andere (onverklaarbare) klachten en aandoeningen. Denk hierbij aan fibromyalgie, CVS, lupus en schildklieraandoeningen. Als er sprake is van Pfeiffer wordt dit gekenmerkt door koorts, keelpijn en zware vermoeidheid. In veel gevallen zijn de lymeklieren opgezet. Pfeiffer komt vooral voor bij mensen onder de 25 jaar oud.

Nano mineralen en geneeskrachtige stoffen bij blaasontsteking

Nano mineralen zijn krachtige supplementen die het lichaam makkelijk opneemt. Je brengt ze aan op de huid of neemt ze oraal in. De inhoudsstoffen worden direct opgenomen door het mondslijmvlies, wat ideaal is bij een verminderde spijsvertering.

Bij Epstein Barr is nano zink en koper een waardevol supplement. Zink draagt bij aan het immuunsysteem en vermindert griepsymptomen. Ook is zink werkzaam bij auto-immuunaandoeningen, ontstekingen en infecties. Dat komt doordat het een versterkend effect heeft op de thymusfunctie van het lichaam. De thymus (of zwezerik) is een orgaan dat zich in het borstbeen bevindt en dat afweercellen aanmaakt.

Ook nano zilver is werkzaam bij Pfeiffer. Het ondersteunt de weerstand en is heilzaam bij keelpijn, griep en verkoudheid.

Nano goud kan o.a. worden ingezet als Epstein Barr zich uit in klachten die lijken op fibromyalgie, zoals stijfheid en spier- en gewrichtspijn.

Índium ondersteunt bij burn-out en bijnieruitputting en kan worden ingezet wanneer er sprake is van zware vermoeidheid.

Naast nano mineralen zijn er ook andere supplementen die kunnen worden ingezet bij Epstein Barr, waaronder kruiden die het lichaam helpen ontgiften. Denk aan brandnetel, gember, kurkuma, knoflook, citroen en groene thee. Deze kruiden kunnen gedronken worden als thee, gesuppleerd als supplement of ingenomen worden als tinctuur. Overleg dit altijd met een orthomoleculair therapeut of natuurgeneeskundig arts/therapeut.

Een hoge dosering vitamine C versnelt de genezing. L-lysine en quercetine werken ook antiviraal. Quercetine werkt daarnaast ook als een krachtige ontstekingsremmer. Omdat het virus de lever kan aantasten en zich kan verstoppen in de lever, zijn leverkruiden zoals artisjok, mariadistel en geneeskrachtige stoffen zoals SAMe ook aan te bevelen.

Geneeskrachtige stoffen en dosering

Nutriënt
Dosering (bij voorkeur in overleg met een deskundige)
Nano zilver
30 ml per dag. Zie voor meer informatie Nano Zilver – Nano Mineralen
Nano zink (en koper)
30 ml per dag. Zie voor meer informatie Nano Zink en Zink en Koper – Nano Mineralen
Nano goud
5-30 ml per dag. Zie voor meer informatie Nano Goud- Nano Mineralen
Indium1 a 2 druppels per dag. Voor meer informatie, zie de Indium pagina
Kurkuma
Zie verpakking
Vitamine CHoge dosering van minimaal 3000 mg, op advies
L-lysineOp advies
QuercetineOp advies
ArtisjokZie verpakking
Mariadistel en SAMeOp advies

 

Epstein Barr symptomen

Niet iedereen die besmet raakt met EBV heeft daar last van. Andere mensen worden wel direct ziek, waarbij de symptomen wijzen op Pfeiffer. Toch is er nog veel onduidelijk over dit virus en ervaren sommige mensen na besmetting een klachtenbeeld dat lijkt op bijvoorbeeld fibromyalgie, CVS of een schildklieraandoening. Een aantal symptomen die kunnen wijzen op EBV:

  • Moeheid
  • Koorts
  • Ontsteking achter in de keel
  • Opgezette keelamandelen
  • Vergrote/opgezette lymfeklieren, vooral in de hals
  • Vergrote milt
  • Vergrote lever
  • Galstuwing met geelzucht

Epstein Barr oorzaak

Besmetting met Epstein Barr vindt plaats door indirect contact met geïnfecteerde voorwerpen, of door direct contact met speeksel. Er wordt daarom ook wel naar het EBV gerefereerd als de kusziekte. Verder kan het virus worden overgedragen via een bloedtransfusie en orgaan- of beenmergtransplantatie. De incubatietijd van het virus ligt rond de 42 dagen en kan daarna nog lange tijd besmettelijk zijn.

Holistisch gezien wijst Epstein-Barr op een onvermogen, weigering of angst om je eigen pad te volgen. De ziekte laat je zodanig in jezelf afdalen dat er een andere weg meer is dan jouw weg. Je hebt te helen en genezen en dat kan alleen op jouw manier. Epstein Barr nodigt je uit je eigen weg te bewandelen. Dit kan op alle fronten een uitdaging zijn, zeker omdat je met Epstein Barr niet zoveel energie hebt. Maar het mag op jouw tempo, via wegen die bij jou passen. Onderzoek welke therapieën of helingsmethoden je hierbij kunnen begeleiden, dan zit je sowieso op het juiste pad.

Wat doet de huisarts bij Epstein Barr

Om vast te stellen of je EBV of de ziekte van Pfeiffer hebt, wordt er bloed afgenomen bij de huisarts. Hieruit blijkt of je het virus hebt of niet. Pfeiffer vraagt vooral om heel veel rust en bijkomen. En dat is dan ook precies het advies van de huisarts. Bij erge (keel)pijn kan pijnstilling zoals paracetamol voorgeschreven worden, soms zelfs diclofenac.

Natuurlijke behandeling Epstein Barr

Voldoende rust en een gezond eetpatroon zijn het allerbelangrijkst bij het herstellen van Epstein Barr.
Vul daarnaast aan met eerdergenoemde supplementen en win advies in van een orthomoleculair therapeut of kruidengeneeskundige. Ook een acupuncturist die met Chinese kruiden werkt kan je bijstaan in je genezingsproces.

Epstein Barr wordt door verschillende holistische deskundigen gezien als de oorzaak van vele andere (onverklaarbare) aandoeningen, waaronder CVS en fibromyalgie. Als je hier meer over wilt lezen, zijn de boeken van Medical Medium interessant. Het kan waardevol zijn je te laten begeleiden door een therapeut of holistisch deskundige die ervaring heeft met de theorie van de Medical Medium. De schrijver van de Medical Medium boeken, Anthony Williams, heeft een specifiek protocol opgesteld voor het genezen van Epstein Barr. Dit protocol bestaat met name uit een specifiek (en goed vol te houden) dieet, aangevuld met kruiden en geneeskrachtige stoffen.

Leefstijl tips bij Epstein Barr

Doe rustige activiteiten waar je écht blij van wordt en energie van krijgt. Misschien is dat tai chi, yoga, breien, schrijven of zingen. Zorg dat je hart oplicht en je frequentie hoog is, dat maakt het leven lichter en helpt je bij het overwinnen van het virus. EBV nodigt je uit jouw pad te bewandelen, dus ga op onderzoek uit. Wat past bij jou? Waar word je echt blij van? Wat wil je nou écht doen in je leven? Deze vragen helpen je bij het uitstippelen van jouw unieke, nieuwe pad. Voor meer informatie hierover zie www.andersdanandersmassage.nl 

Voeding tips bij Epstein Barr

Wanneer er sprake is van een vergrote lever en galstuwing door Epstein Barr, dan kan het leverdieet heilzaam zijn. Dit bestaat met name uit bittere voeding of producten met bitterstoffen. Denk aan groenten en fruit, met name: ui, knoflook, citrusfruit, groene thee, koolsoorten, druiven, kersen, witlof en andijvie. Ook zure producten ondersteunen je lever, waaronder citroen, blauwe bessen, frambozen, kurkuma en gember. Maar ook zure zuivelproducten zoals kefir en kwark.

Vul daarnaast aan met omega 3, 6 en 9 uit lijnzaad, vette vis, noten en olijfolie. Kies voor zoveel pure en onbewerkte producten.

Laat alcohol, koffie en snelle suikers links liggen. Deze voedingsstoffen verzwakken je spijsvertering en immuunsysteem en voeden het virus.

Blijf altijd op de hoogte! Schrijf je
in voor de nieuwsbrief!

Relevante links

Nano Zilver

Nano Magnesium