Also take a look at our:

Geelzucht

Wat is geelzucht?

Geelzucht (icterus) is altijd een symptoom van een andere aandoening of ziekte. Geelzucht ontstaat namelijk wanneer de stof bilirubine niet kan wegvloeien uit de galblaas en lever. Er komt dan een verhoogd gehalte van bilirubine in het bloed. Bilirubine is de stof die ontstaat wanneer de lever hemoglobine afbreekt. Hemoglobine is de rode bloedkleurstof uit de rode bloedcel. Bij een gezonde werking van dit proces komt de bilirubine na dit proces in de galvloeistof terecht.

Nano mineralen en geneeskrachtige stoffen bij geelzucht

Verschillende mineralen en kruidensupplementen kunnen ondersteuning bieden bij het herstel van de lever en galblaas en zodoende van geelzucht.

Nano magnesium, nano zink en nano koper zijn nodig om de lever te herstellen bij chronische leveraandoeningen.

Artisjok bevordert de celvernieuwing van de lever en beschermt de lever tegen gifstoffen. Bovendien stimuleert artisjok de aanmaak van gal, wat bijdraagt aan het zuiveren van het lichaam. Naast het regelmatig eten van artisjok is het nemen van een artisjoksupplement aan te raden voor een krachtig therapeutische werking.

Mariadistel helpt bij het ontgiften van de lever en het herstellen van beschadigde cellen. Werkt nog beter in combinatie met SAM-e, een natuurlijke stof die de productie van gluthation, de krachtigste antioxidant, die het lichaam zelf maakt, verhoogd. Het pakt ontstekingen aan en ondersteunt de ontgifting.

Geneeskrachtige stoffen en dosering

Nutriënt
Dosering (bij voorkeur in overleg met een deskundige)
Nano magnesium
30 ml per dag. Voor meer info over doseringen
Nano zink (en koper)
30-60 ml per dag. Zie voor meer informatie Nano Zink en Zink en Koper – Nano Mineralen
Artisjok
Zie verpakking
Mariadistel/SAM-eZie verpakking

Geelzucht symptomen

Geelzucht is op zichzelf een symptoom van een andere aandoening of ziekte, maar kan er dus ook op wijze dat er sprake is van een dergelijke aandoening. Geelzucht gaat vaak gepaard met de volgende symptomen:

• Gelige huid
• Het oogwit kleurt geel
• De ontlasting verliest zijn kleur, dat komt doordat de bruine kleur afkomstig is van de bilirubine die normaal als afvalstof het lichaam verlaat
• Urine krijgt een bruinige kleur (zoals thee).

Geelzucht oorzaak

Geelzucht is wordt altijd veroorzaakt door een ernstige verstoring van de lever of galblaas. Het kan gaan om een bepaalde ziekte of aandoening, een ontsteking (zoals levercirrose) of alcoholschade. Als de oorzaak in de galblaas ligt is er meestal sprake van galstenen of andere blokkades. Andere oorzaken van geelzucht zijn: de ziekte van Weil, het syndroom van Gilbert en toxoplasmose. Geelzucht komt soms ook bij baby’s voor.

Boosheid als oorzaak van geelzucht

Een emotionele oorzaak van geelzucht is boosheid die niet geuit kan worden. Denk maar eens aan iets op je lever hebben of gal spuwen. Frustratie en boosheid steken soms de kop op als het allemaal net niet lukt. Het is goed om die gevoelens te uiten door erover te praten, eens flink te schreeuwen of door een woede workshop bij te wonen. Als je je boosheid opkropt en niet uit, kunnen er gezondheidsproblemen ontstaan met de lever en galblaas. Vaak met geelzucht tot gevolg.

Wat doet de huisarts bij geelzucht

De diagnose geelzucht kan vastgesteld worden met bloedonderzoek om het bilirubine gehalte in het bloed te meten. Aangezien geelzucht meestal een indicatie is van serieuze gezondheidsproblemen, is er veel kans op doorverwijzing naar een specialist in het ziekenhuis. Deze arts zal verschillende testen uitvoeren om de gezondheid van de galblaas en de lever te bepalen.

Natuurlijke behandeling geelzucht

Afhankelijk van het ziektebeeld dat ten grondslag ligt aan de geelzucht, kan er een natuurlijke behandeling plaatsvinden. Dit begint altijd bij een gezond en gevarieerd dieet dat past bij de gezondheidsproblemen. Alcohol en roken horen hier niet bij.

In veel gevallen is het aan te raden om een periode te vasten en/of een vegetarisch of veganistisch dieet te volgen. Zo ontzie je de lever van moeilijk verteerbare dierlijke eiwitten.

Daarnaast kan er gesuppleerd worden met kruiden en mineralen.

Blijf altijd op de hoogte! Schrijf je
in voor de nieuwsbrief!

Relevante links

Nano Zilver

Nano Magnesium