Also take a look at our:

Herpes

Wat is herpes?

Het herpesvirus kent veel varianten, de bekendste zijn herpes simplex en herpes zoster. Simplex veroorzaakt een koortslip en genitale herpes. Zoster veroorzaakt waterpokken en gordelroos. Ook de zesde ziekte bij kinderen is afkomstig van een herpesvariant. Beide vormen van herpes worden gekenmerkt door de aanwezigheid van kleine, vaak jeukende blaasjes op de huid of in de slijmvliezen, gevuld met vocht.

Is herpes besmettelijk

Herpesinfecties zijn erg besmettelijk en kunnen overgedragen worden via huid op huid contact en via gebruiksvoorwerpen. Als er eenmaal een infectie met een herpesvirus is doorgemaakt, is deze niet uit het lichaam verdwenen, maar blijft sluimerend aanwezig in de zenuwknoop dichtbij de plek van de uitbraak. Veranderingen in het lichaam zoals een verlaagde weerstand, temperatuurverschil, menstruatie en stress kunnen een trigger zijn voor activering van het virus en een nieuwe infectie.

Nano mineralen en geneeskrachtige stoffen bij herpes

Herpesinfecties zijn goed te behandelen en te voorkomen met supplementen.

Nano zilver is één van ’s werelds oudste natuurlijke antibiotica en kan ingezet worden bij alle bacteriële, virale en schimmelinfecties, bij (brand)wonden, huidaandoeningen en als desinfectiemiddel. Een breed inzetbaar middel dus, dat je standaard in huis wilt hebben. Als je begint met zilver zodra je het voelt opkomen, dan kun je de uitbraak soms voorkomen en sowieso verkort het de duur.

Nano zink zorgt ervoor dat virussen zich minder snel vermenigvuldigen, doordat het de replicatie van het virus remt. Het immuunsysteem is afhankelijk van zink voor de opbouw en activatie van diverse witte bloedcellen. Tenslotte is zink nodig voor een goed herstel van de huid na de infectie. Een (mild) zinktekort komt relatief veel voor.

L-lysine (aminozuur), remt de opname en werking van het aminozuur arginine, wat voeding is voor herpes. Vanaf het moment van infectie 3 tot 4 keer per dag 2000 mg en daarna weer afbouwen.

Vitamine C zorgt voor een verbeterde opname van l-lysine en ondersteunt de algehele weerstand, waardoor een infectie minder kans krijgt. Daarnaast vermindert het de duur van een virale infectie. Neem minstens 3 keer per dag 1000 mg in voor dit effect.

Waarom arginine vermijden

Ook voeding heeft veel invloed op de uitbraak en genezing van herpes. Zo wil je voeding rijk aan arginine vermijden. Dit aminozuur is voeding voor het herpesvirus. Rijke voedingsbronnen van arginine zijn noten en zaden, pinda’s, chocolade, uien en champignons. Het helpt om deze te vermijden als je een uitbraak hebt of voelt aankomen.

Geneeskrachtige stoffen en dosering

Nutriënt
Dosering (bij voorkeur in overleg met een deskundige)
Nano zilver
1 tot 2 keer per dag 30 ml. Zie voor meer informatie Nano Zilver – Nano MineralenSpray het nano zilver ook minstens 2 keer per dag op de aangedane plek. De combinatie van inwendig en uitwendig gebruik versnelt de genezing.
Nano zink
Naar behoefte, richtlijn 30 ml per dag. Voor meer info over doseringen, zie Nano Zink – Nano Mineralen .Spray het ook minstens 2 keer per dag op de aangedane plek. De combinatie van inwendig en uitwendig gebruik versnelt de genezing.
Vitamine C
Neem minstens 3 keer per dag 1000mg
L-lysineVanaf het moment van infectie 3 tot 4 keer per dag 2000mg en daarna weer afbouwen

Blijf altijd op de hoogte! Schrijf je
in voor de nieuwsbrief!

Relevante links

Nano Zilver

Nano Magnesium