Also take a look at our:

Huidschimmelinfectie

Wat is huidschimmelinfectie?

Een schimmelinfectie van de huid ontstaat wanneer het microbioom van de huid uit balans is, vaak in combinatie met een verzwakt immuunsysteem. Schimmels maken deel uit van het natuurlijk microbioom van de huid en zijn overal in het lichaam te vinden. Een goed functionerend immuunsysteem en een microbioom die in balans is, houden de hoeveelheid schimmels in toom.

Wanneer dit niet het geval is, kunnen schimmels de overhand krijgen en ontstaan er klachten, vooral op warme plekken met een hoge vochtigheidsgraad, zoals de oksels en liezen. Een geïrriteerd en branderig gevoel en vooral veel jeuk zijn het gevolg.

Nano mineralen en geneeskrachtige stoffen tegen schimmelinfecties

Het verminderen van de inname van suikers, alcohol, koffie en andere verzurende voedingsmiddelen is altijd de basis. Eet meer groenten, ook als tussendoortje en bij de lunch. Drink dagelijks 30 ml zuiver water of kruidenthee per kg lichaamsgewicht. Daarnaast kunnen de volgende supplementen worden ingezet:

Nano zilver is één van ’s werelds oudste natuurlijke antibiotica en kan ingezet worden bij schimmelinfecties, maar ook bij bacteriële en virale infecties. Daarnaast kan het gebruikt worden bij (brand)wonden, huidaandoeningen en als desinfectiemiddel. Een breed inzetbaar middel, dat je standaard in huis wilt hebben.

Probiotica bevat goede bacteriestammen die diverse schimmelsoorten kunnen aanpakken en de balans helpen te herstellen. De praktijk leert dat de probiotica minimaal drie maanden nodig is. Neem de probiotica op een ander moment dan het nano zilver. Laat er minstens 2 uur tussen zitten.

Natuurlijke behandeling van kalknagels

Sommige schimmelinfecties gaan gepaard met kalknagels. Spray of druppel de aangedane tenen iedere dag twee keer met nano zilver, het liefst in combinatie met kokosolie. Dit werkt schimmeldodend en zorgt ervoor dat het zilverwater goed in de nagelplaat trekt. Blijf dit herhalen totdat de nagel helemaal uitgegroeid is en er een gezonde nagel is terug gegroeid, dit kan zes tot negen maanden duren.

Houd de nagels goed schoon en kort, zodat het zilver er goed in kan trekken. Het regelmatig vijlen van het nageloppervlak met een diamantvijl helpt daarbij. Was sokken en handdoeken op 60 graden en ga niet met blote voeten in schoenen en sloffen. Als je dit wel doet, kun je het beste de schoenen regelmatig insprayen met nano zilver of een ander schimmeldodend middel, zoals baking soda.

Geneeskrachtige stoffen en dosering

Nutriënt
Dosering (bij voorkeur in overleg met een deskundige)
Nano zilver

Doe een kuur van ongeveer een maand. Voor meer info over doseringen, zie Nano Zilver – Nano Mineralen.

Spray het nano zilver ook minstens 2 keer per dag op de aangedane plek. De combinatie van inwendig en uitwendig gebruik versnelt de genezing.

ProbioticaZie verpakking

Oorzaken van een schimmelinfectie op de huid

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan het ontstaan van een schimmelinfectie, zoals:

• een verlaagde weerstand
• stress
• een voedingspatroon dat rijk is aan suikers en koolhydraten
• een te hoge zuurgraad van de huid, bijvoorbeeld door overmatig alcoholgebruik of het gebruik van bepaalde medicijnen
• een verstoord microbioom, bijvoorbeeld na een antibioticakuur of door gebruik van antibacteriële zepen, er is dan een tekort aan gezonde bacteriën
• de anticonceptiepil (1).

Symptomen van een schimmelinfectie

Schimmelinfecties zijn vervelend, omdat ze een geïrriteerd en branderig gevoel veroorzaken, met jeuk als gevolg. Maar ze kunnen ook zorgen voor meer lichamelijke problemen, zoals:

• vermoeidheid
• spijsverteringsproblemen
• bijholteontsteking
• gewrichtspijn

Wat doet de huisarts bij een schimmelinfectie

Wanneer je last hebt van een schimmelinfectie is het soms noodzakelijk om medicatie te nemen die je krijgt voorgeschreven van de huisarts. Maar medicijnen pakken nooit de oorzaak van het probleem aan. Bovendien is medicatie tegen schimmels heel belastend voor het lichaam, met name voor de lever. Gelukkig is er ook een natuurlijke aanpak beschikbaar tegen schimmelinfecties.

Bronnen

  • 1. Spinillo, A. et al. (1995). The impact of contraception on vulvovaginal candidiasis. Contraception, May;51(5):293-7.

Blijf altijd op de hoogte! Schrijf je
in voor de nieuwsbrief!

Relevante links

Nano Zilver

Nano Magnesium