Also take a look at our:

Huidveroudering

Wat is huidveroudering?

Naarmate het lichaam ouder wordt, veroudert ook de huid. De structuur van de huid verandert en de elasticiteit en vochtigheid van de huid nemen af, met een slappere huid als gevolg. Toch kunnen we door onze leefstijl het verouderingsproces vertragen, zodat we er langer jong uit blijven zien. Zo zijn er tal van supplementen beschikbaar die het verouderingsproces van de huid positief beïnvloeden.

Nano mineralen en geneeskrachtige stoffen bij huidveroudering

Verschillende supplementen dragen bij aan een mooie, stralende huid.

Nano goud activeert de aanmaak en afgifte van collageen, het eiwit dat verantwoordelijk is voor de stevigheid van de huid. Naarmate we ouder worden maken we niet alleen minder collageen aan, we kunnen het collageen ook minder goed vrijmaken uit de collageendepots in de huid. Daarnaast is goud een antioxidant die huidontstekingen remt, huidvernieuwing ondersteunt en huidbeschadigingen tegengaat. Goud reflecteert het licht in de cellen, zodat je huid meer straalt en de zuurstofvoorziening en hydratatie van de huid worden verbeterd. Je kunt nano goud zowel innemen als uitwendig op de huid gebruiken.

Nano platina is één van de meest krachtige antioxidanten die we kennen. Door de antioxidantfunctie beschermt het de huidcellen en het DNA tegen schade. Platina gaat ook de afbraak van collageen type IV tegen. Collageen type IV helpt bij het herstel van cellen en weefsels.

Nano zink en nano koper zijn belangrijke mineralen voor de huid. Zink is betrokken bij de opbouw en het onderhoud van de huid en slijmvliezen, het werkt als antioxidant, is noodzakelijk voor herstel van de huid na beschadigingen en het kan pigmentvlekken helpen voorkomen. Ook een tekort aan koper kan pigmentvlekken veroorzaken. De aanmaak en samenwerking van collageen en elastine zijn onder andere afhankelijk van koper.

Collageen is het eiwit dat zorgt voor de stevigheid van de huid en het eiwit elastine zorgt voor de elasticiteit. Neem zink en koper samen in, in de natuurlijke verhouding zink 10 : koper 1. Het supplement nano zink en koper wordt direct opgenomen vanuit de mond in de bloedbaan en werkt daarom veel sneller dan traditionele zink/koper supplementen. Het kan zowel ingenomen worden als uitwendig aangebracht. Dit versnelt en verbetert het genezingsproces.

Andere stoffen die van belang zijn om huidveroudering te vertragen zijn vitamine C, vitamine A en vitamine E. Collageen is ook als supplement verkrijgbaar. Silicium (kiezelzuur) is een lichaamseigen stof die in hoge concentratie in het lichaam voorkomt. De hoeveelheid silicium loopt sterk terug naarmate we ouder worden. Silicium is net als vitamine C nodig voor de aanmaak van collageen (1).

Geneeskrachtige stoffen en dosering

Nutriënt
Dosering (bij voorkeur in overleg met een deskundige)
Nano goud
Langzaam opbouwen tot max. 30 ml per dag, zie Nano Goud – Nano Mineralen .Uitwendig gebruik: enkele druppels aanbrengen op de huid van het gezicht en de hals. Je kunt ook een spray gebruiken.
Nano platina
Langzaam opbouwen tot max. 30 ml per dag, zie Nano Platina – Nano Mineralen .Uitwendig gebruik: enkele druppels aanbrengen op de huid van het gezicht en de hals. Je kunt ook een spray gebruiken.
Nano zink (en koper)
Naar behoefte, richtlijn 30 ml per dag. Voor meer info over doseringen, zie Nano Zink en Koper – Nano Mineralen.Spray het nano zilver ook minstens 2 keer per dag op de aangedane plek. De combinatie van inwendig en uitwendig gebruik versnelt de genezing.
Vitamine AZie verpakking
Vitamine E
Zie verpakking
Silicium
Zie verpakking
Vitamine CZie verpakking

Blijf altijd op de hoogte! Schrijf je
in voor de nieuwsbrief!

Relevante links

Nano Zilver

Nano Magnesium