Also take a look at our:

Rosacea

Wat is rosacea?

Rosacea is een chronische ontstekingsreactie van de gezichtshuid. Deze ontstekingsreactie gaat gepaard met puistjes, mee-eters en zwellingen van de gezichtshuid, met name op de neus en jukbeenderen. Vaak wordt deze huidaandoening verward met couperose, dat ook op de jukbeenderen voorkomt.

Couperose is een veelvoorkomende roodheid van de gezichtshuid, die veroorzaakt wordt door een blijvende verwijding van de kleine huidbloedvaatjes. Bij rosacea zijn de haarvaatjes zodanig beschadigd dat dit nooit meer helemaal herstelt. Wel kunnen uitbraken van roodheid en ontstekingen geremd worden, bijvoorbeeld door het vermijden van alcohol en bepaalde voedingsmiddelen.

Nano mineralen en geneeskrachtige stoffen bij rosacea

Bepaalde geneeskrachtige stoffen kunnen bijdragen aan de vermindering van rosacea:

Nano zilver helpt om de balans in de darmen te herstellen door ziekteverwekkers in de darmen af te doden. Het is één van ’s werelds oudste natuurlijke antibiotica en kan ingezet worden bij alle bacteriële, virale en schimmelinfecties, bij (brand)wonden, huidaandoeningen en als desinfectiemiddel.

Een breed inzetbaar middel dus, dat je standaard in huis wilt hebben. Doe bij rosacea een detoxkuur met nano zilver van één maand. Na de detoxkuur neem je een goede probiotica om de darmen te resetten en gunstige darmbacteriën aan te vullen. Kies voor een product dat samengesteld is speciaal voor huidaandoeningen en ontstekingen.

Betaine HCL kan tijdelijk ingenomen worden tijdens de maaltijd om de spijsvertering en de zuurgraad te verbeteren. Help je maag door bij elke maaltijd een beetje zure voeding te nemen, om het tekort aan maagzuur op te vangen. Voorbeelden zijn: citroenen, kefir, augurken, zuurkool, yoghurt. Je kunt ook een laagje appelazijn vermengen met water en dit opdrinken vlak voor of tijdens de maaltijd.

Omega 3-vetzuren, GLA, gember en kurkuma remmen de ontstekingsreactie.

Natuurlijke behandeling rosacea

Bij rosacea is het belangrijk om de huid zo mild mogelijk te behandelen, dus de aangedane plekken niet te scrubben of te wrijven.

Kies verder voor verzorgingsproducten die de huid ondersteunen en verzachten:

• Een dagcréme met een SPF van 30 is een must, ook in de winter. Schade veroorzaakt door de zon verergert de klachten.

• Spray op basis van nano goud, nano platina en nano zink om de huid te ondersteunen. 

• Vitamine E olie werkt verzachtend en herstellend.

• Een crème op basis van aloë vera, shea butter en de porphyral alg versterkt de algemene huidbarrière.

Geneeskrachtige stoffen en dosering

Nutriënt
Dosering (bij voorkeur in overleg met een deskundige)
Nano zilver
5- 30 ml per dag. Zie voor meer informatie Nano Zilver – Nano Mineralen
Kurkuma
Zie verpakking
Gember
Zie verpakking
Omega-3Zie verpakking
 
Zie verpakking
GLAZie verpakking
Betaine HCLZie verpakking

 

Rosacea oorzaak

Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor rosacea of de ernst van de rosacea, zoals:

• Langdurige blootstelling aan temperatuurverschillen
• Voeding zoals zuivel, varkensvlees en te sterk gekruid voedsel
• Alcohol
• Stress
• Vaatverwijdende medicatie.

Onderzoeken wijzen op een relatie tussen rosacea, de samenstelling van het huidmicrobioom, de ernst van de aandoening en de darmaandoening small intestinal bacterial overgrowth (SIBO). Een afname van SIBO klachten laat bij rosacea patiënten ook een verbetering van de huid zien (1). Bij SIBO is er sprake van een gebrek aan voldoende maagzuur, waardoor ziekmakende bacteriën niet afgedood worden in de maag en in de dunne darm terecht komen.

In de dunne darm vindt de voedselvertering plaats en bij een teveel aan deze ziekmakende bacteriën kunnen essentiële voedingsstoffen niet goed opgenomen worden, waardoor een scala aan klachten ontstaat.

Bronnen

(1) Picardo, M. & Ottaviani M.(2014). Skin microbiome and skin disease: the example of rosacea. Journal of Clinical Gastroenterology, Nov-Dec;48 Suppl 1:S85-6.

Blijf altijd op de hoogte! Schrijf je
in voor de nieuwsbrief!

Relevante links

Nano Zilver

Nano Magnesium