Also take a look at our:

Vaginale schimmelinfectie

Wat is de oorzaak van een vaginale schimmelinfectie?

De vaginale flora wordt makkelijk uit balans gebracht door antibiotica, maandverband, tampons en menstruatiecups. Ook seksueel contact, condooms, zeep, een spiraaltje, de anticonceptiepil en inwendig doktersonderzoek kunnen de vaginale flora nadelig beïnvloeden. Het gevolg is een vaginale schimmelinfectie of bacteriële vaginose, wat gepaard gaat met jeuk, overmatige en verkleurde afscheiding en een sterke geur.

Nano zilver inzetten voor de vagina

Na elk toiletbezoek en bij jeukklachten rondom de vagina kun je sprayen met nano zilver. Nano zilver werkt zowel antibacterieel als schimmeldodend en helpt de huid te herstellen. Als de klachten regelmatig terugkeren, kun je het beste een reinigingskuur doen met nano zilver aangevuld met een speciale probiotica om de geur veroorzakende bacteriën en schimmels aan te pakken.

Geneeskrachtige stoffen en dosering

Nutriënt
Dosering (bij voorkeur in overleg met een deskundige)
Nano zilver

Naar behoefte, richtlijn 30 ml per dag. Voor meer info over doseringen, zie Nano Zilver – Nano Mineralen. Spray het nano zilver ook minstens 2 keer per dag op de aangedane plek. De combinatie van inwendig en uitwendig gebruik versnelt de genezing.

Probiotica
Voorkeur hebben de vaginale capsules. Dosering zoals vermeld op de verpakking

Wat is belangrijk voor de vaginale flora

De vaginale flora heeft ten opzichte van de rest van het lichaam een lage pH en is dus een zure omgeving. De vagina vraagt daarom een andere verzorging dan de rest van het lichaam. Normaal gesproken heeft de vagina weinig geur en een lichte kleur- en geurloze afscheiding. Dit verandert zodra de pH-waarde verandert.

Reguliere behandeling bij bacteriële vaginose en schimmelinfecties

De symptomen van deze twee aandoeningen overlappen grotendeels (jeuk, afscheiding, geur), waardoor vaak met een verkeerd product behandeld wordt. De klachten houden aan of komen na een korte periode weer terug.

Regulier wordt er behandeld met een schimmeldodende stof, die ingebracht kan worden via een vaginale capsule. De overmatige schimmels worden gedood, maar de balans wordt niet hersteld. De schimmelinfectie kan daardoor snel terugkomen. Bovendien is er een risico op resistentie bij regelmatige gebruik van schimmeldodende middelen.

Voor bacteriële vaginose zijn er ook capsules verkrijgbaar die de omgeving zuurder maken, zodat goede bacteriën zich weer fijn voelen in de vaginale omgeving en kunnen toenemen. Wanneer er voldoende goede bacteriën zijn, is de vaginale flora hersteld.

Natuurlijke behandeling voor bacteriële vaginose en schimmelinfecties

Het meest effectief om de vaginale flora weer in balans te krijgen is om probiotische stammen in te brengen in de vagina. Er zijn vaginale tabletten verkrijgbaar die de juiste probiotische stammen bevatten en die zowel bij een bacteriële als bij een schimmelinfectie ingezet kunnen worden.

Wassen met lauw water is voldoende, producten op basis van zeep en parfum tasten de pH-waarde aan. Kies zoveel mogelijk voor tampons en maandverband van ongeparfumeerd en biologisch katoen.

Blijf altijd op de hoogte! Schrijf je
in voor de nieuwsbrief!

Relevante links

Nano Zilver

Nano Magnesium